četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 6 m/s JJZ
 

Дружење са Живојином Петровићем у крушевачкој Народној библиотеци

Дружење са Живојином Петровићем у крушевачкој Народној библиотеци
Народна библиотека Крушевац организује данас неформално дружење са Живојином Петровићем и представљање његових књига на Позајмном одељењу НБ Крушевац на Светски дан књиге и ауторских права, од 18 до 19 сати.
Живојин Жика Петровић рођен је у Београду 1969. године. У раној младости показује интересовање за електронику и кибернетику, а већ са 18 година региструје самосталну делатност, као своје допунско занимање, и оснива сервис за поправку ТВ, аудио и видео технике.
Основао је фирму „ Processor Commerce “, издавачку кућу „ GSM Public “ и први српски часопис намењен телекомуникацијама – „Мобилни магазин“, а затим и „е магазин“, издање усмерено ка пољу савремених комуникација, дигиталне економије и финансија.

„Нестварно, а стварно! (прва и управо објављена друга књига) „су невероватне приче из наше прошлости – херојске, духовите, запањујуће или бизарне које често могу да запрепасте. Живојин Петровић је страствени сакупљач таквих цртица, а марљивим истраживањем докопао се очаравајућих података и пренео нам их не би ли спасиле из чељусти заборава. Било да је реч о анегдотама, белешкама или филмским авантурама, свако поглавље ове књиге упозорава да је памћење средишњи део наше културе“.

Довиђења! (2019) је први српски документарни трилер. Шта се догодило са најбогатијом Београђанком свих времена? Јануара 1933. нестала је ћудљива милионерка Драга Митрићевић. Богата рентијерка није комуницирала са родбином, живела је сама у Улици краља Милана број 5…  „Детаљно истражена и уз обиље података књига Живојина Петровића није само публицистичка проза која води читоаце кроз меандре истраге и истине, већ је и први српски документарни трилер“.

Povezano