četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 66%
Brzina vetra: 3 m/s JJZ
 

Đorđe Radić član Beogradske filharmonije – želi da u Kruševcu osnuje kamerni orkestar

Đorđe Radić član Beogradske filharmonije – želi da u Kruševcu osnuje kamerni orkestar

Rođeni Beograđanin, odnedavno stanovnik našeg grada Đorđe Radić diplomirao je Fakultet muzičkih umetnosti, član je Beogradske filharmonije a svoje umeće iskazuje svirajući violončelo. Želja mu je da sa svojim kolegama osnuje kamerni orkestar u Kruševcu.

Kompozicija Šostakoviča sonata za solo čelo, jedna od omiljenih Đorđa Radića i često je izvodi. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. već neko vreme boravi u Kruševcu i bez obzira na to što jedva čeka da počnu nastupi i da se koncerti ustale, kaže da mu ovaj neplanirano duži odmor ipak prija. Evocirajući uspomene i govoreći o koncertima koji su za njega bili posebni i koje će pamtiti, spomenuo je nastupe u Pragu i Stokholmu.

Ljubav prema muzici traje odmalena, sa ponosom ističe da je njegova majka takođe članica solistkinja beogradske Opere. Planirajući nastavak karijere, želja mu je da sa svojim kolegama muzičarima sa kojima inače puno sarađuje, osnuje kamerni orkestar u Kruševcu.

Na pitanje, ima li dovoljno dobrog prostora u Kruševcu u kojima bi se češće održavali koncerti, Đorđe kaže  da su uslovi dobri, određene sale velike i akustične, što znači da bi Kruševljani  u narednom periodu mogli na pravi način da uživaju u koncertima klasične muzike.

Povezano