četvrtak, 24. jun 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
33°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 38%
Brzina vetra: 1 m/s ISI
 

Sajam cveća otvoren u Miličininoj ulici u Kruševcu

Sajam cveća otvoren u Miličininoj ulici u Kruševcu

Dvodnevni sajam cveća, otvoren je u Miličininoj ulici u Kruševcu u organizaciji Privredne komore Srbije Regionalne privredne komore Rasinskog okruga uz podršku Poslovnog centra i Javnog komunalnog preduzeća Kruševac.

Sa ciljem promocije i povećanja obima i kvaliteta proizvodnje cveća i četinara u Rasinskom okrugu, kao i međusobnog povezivanja proizvođača i uspostavljanja kontakta sa proizvođačima prateće opreme iz ove oblasti, organizovan je Sajam cveća.

Kruševac je lider u proizvodnji cveća i sadnog materijala, ovo je 4. Sajam u našem gradu, a namera nam je da ohrabrimo i podržimo proizvođače, istakla je direktorka RPK Maja Marković.

Najintenzivnija rasadnička i proizvodnja cveća u Srbiji je upravo u Rasinskom okrugu, što potvrđuje činjenica da se 70 odsto ukupne proizvodnje  nalazi u ovom kraju.

Svake  godine proizvodnja cveća raste za 10 odsto, čak je tako bilo i prošle godine kada je epidmiološka situacija uticala na sve oblasti proizvodnje i ekonomiju, istakao je sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije Aleksandar Bogunović.

Sajam je svečano otvorila pomoćnik gradonačelnika Jelena Todorović. Prvog dana izlagalo je oko 30 proizvođača cveća i sadnog materijala kojima su se pridružila i Udruženja starih zanata.

Povezano