petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 4 m/s ZSZ
 

Uspesi učenika Osnovne škole „Velizar Stanković Korčagin na republičkim takmičenjima

Uspesi učenika Osnovne škole „Velizar Stanković Korčagin na republičkim takmičenjima

Upoređjući postignića osnovaca na takmičenjima, za Osnovnu školu „Velizar Stanković Korčagin“ u Velikom Šiljegovcu možemo reći da je jedna od najuspešnijih na teritoriji Grada Kruševca. Nedavno su đaci viših razreda ove škole ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz tri predmeta.

Na republičkom takmičenju – Književna olimpijada koje je organizovalo Društvo za srpski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu okupili su se najbolji učenici iz srpkskog jezika iz Cele Srbije. Među njima, na pobedničko postolje popele su se dve učenice Osnovne škole Velizar Stanković Korčagin u Velikom Šiljegovcu. Nastavnica  srpskog jezika Ružica Pavlović napominje da je konkurencija od skoro 200 učenika bila veoma jaka.

Na republičkom takmičenju iz predmeta tehnika i tehnologija održanom u Nišu tri učenice škole u Velikom Šiljegovcu osvojile su neko od prva tri mesta. Njihova nastavnica Lidija Arsić kaže da je pravo zadovoljstvo raditi sa učenicima željnih znanja.

Zapažen rezultat škola u Šiljegovcu ostvarila je i na republičkom takmičenju iz veronauke. Na onlajn takmičenju iz verske nastave  4 ekipe iz ove škole uzele su neko od prva tri mesta. Nastavnica Jasmina Đurđević napominje da je takmičenje bilo zahtevno i obimno.

Direktor OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ Dragan Ignjatović kaže da je ozuzetno ponosan na nagrađene đake i svoje kolege.

OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ osnovana je 1865. godine. Škola ima 435 đaka raspoređenih u 40 odeljenja, od kojih su 11 izdvojena.

Povezano