nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Javno komunalno preduzeće Kruševac na delu Bruskog puta zasadilo preko 120 sadnica

Javno komunalno preduzeće Kruševac na delu Bruskog puta zasadilo preko 120 sadnica

U okviru projekta, za koji je grad Kruševac konkurisao početkom godine a odobrilo ga Ministarstvo za zaštitu životne sredine, JKP je na delu Bruskog puta realizovalo akciju sadnje preko 120 sadnica. Vrednost projekta je 800 hiljada dinara.

Na delu bruskog puta, preko puta tržnog centra Roda, radnici JKP Kruševac zasadili su 129 sadnica lišćara i četinara, odnosno breze i omorike. Ovo pošumljavanje će uveliko doprineti izgledu ovog dela grada, koji će uskoro postati Centar 3, istakla je direktorka Snežana Radojković

S obziom da se akcija realizuje u  trenutku kada se obeležava  jubilej 650 godina od osnivanja grada, pomenuta aktivnost takođe doprinosi ovom velikom događaju, naglasila je direktorka Radojković. Prema njenim rečima vrednost projekta je 800 hiljada dinara.

Ovom prilikom, direktorka je podsetila i na veliku akciju započetu pre tri meseca, 650 sadnica za 650 godina i istakla da je zasađeno više od planiranog i da će taj broj iznositi 1000. Inače, pored aktuelnih radova koji se odnose na obeležavanje jubileja, JKP Kruševac realizuje i već postojeće, odnosno sezonske poslove.

Povezano