nedelja, 22. maj 2022.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Direktorka RPK Maja Marković: Vakcinacija obavljena u 18 preduzeća i kompanija na teritoriji Rasinskog okruga i regiona  

Direktorka RPK Maja Marković: Vakcinacija obavljena u 18 preduzeća i kompanija na teritoriji Rasinskog okruga i regiona  

Privredna komora Srbije Regionalna privredna komora Kruševac u saradnji sa Domom zdravlja i Gradskom upravom  krajem marta pokrenula je akciju  imunizacije zaposlenih lica u kompanijama  na teritoriji Rasinskog okruga i regiona, istakla je gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Kruševac direktorka RPK Maja Marković, naglasivši da je vakcinacija obavljena u 18 preduzeća i kompanija.  

Fabrika u Kruševcu iz grupacije Kromberg i Šubert i iz Severne Makedonije, uz pomoć Vlade Srbije ,  na ovaj način je omogućila zaposlenima da se vakcinišu navela je Marković. Imunizacija zaintersovanih privrednih subjekata sa teritorije našeg okruga i zemalja u regionu je još uvek aktuelna.

Spoljno trgovinska razmena za peroiod januar – april 2021. godine na teritoriji Rasinskog okruga iznosi 217, 9 miliona evra, istakla je direktorka Regionalne privredne komore u Kruševcu, Maja Marković.

Zemlje u kojima  je  ostvaren  značajan izvoz su Mađarska, Velika Britanija, Ruska federacija, Amerika i Nemačka. Najviše su se izvozile sadnice sa našeg područja i proizvodi gumarske industrije. Kada je reč o uvozu, Marković kaže da su proizvodi iz Kine, Nemačke , Turske , Italije i Hrvatske i dalje dominatni u Rasinskom okrugu.

Povezano