subota, 16. januar 2021.

Kruševac
subota
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
-9°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Stari program za novi početak

Stari program za novi početak

U kruševačkom Savremenom domu uveliko se radi na programu restrukturiranja proizvodnje koji, veruju vodi reaktiviranju ovog preduzeća. Okosnica novog programa bilo bi obnavljanje impregnacije drvenih pragova za železnicu.

Program restrukturitanja koji realno vodi obnavljanju proizvodnje u Savremenom domu, izjavio je na konferenciji za novinare zastupnik akcijskog kapitala Ljubomir Šubara, zasnovan je na obnovi proizvodnje već dobro poznatih programa. U pogonima ovog kruševačkog preduzeća moguća je impregnicija drvenih pragova za železnicu, tržište za pragove postoji i na tom programu bilo bi angažovano oko 5o radnika. Sledeći korak bi bio, čulo se na konferenciji za novinare, osvajanje programa peleta odnosno takozvanih cigaret briketa, što je inače pravi hit u Evropi. Savremeni dom je inače faktički bez kreditnih i obaveza prema dobavljačima izjavio je generalni direktor Nikola Vuletić. Dominiraju dugovi prema javnim preduzećima što se može izmiriti ustupanjem fabričke imovine što je istovremeno i sjajna prilika za lokalnu samoupravu da dodje u posed infrastrukturno opremljenog zemljišta pogodnog i za industrijsku zonu i za stambenu gradnju.

Krajnji cilj programa restrukturinaja je povratak Savremenog doma na tržišno poslovanja i stvaranje uslova za ponovnu privatizaciju preduzeća rečeno je na konferenciji za novinare.

Podsetimo nakon neuspešne privatizacije Savremeni dom je od 2011. u procesu restrukturiranja i trenutno zapošljava oko 80 radnika .

Povezano