ponedeljak, 26. jul 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Takmičari Kik boks kluba Car Lazar osvojili četiri medalje na Državnom prvenstvu u Novom Sadu

Takmičari Kik boks kluba Car Lazar osvojili četiri medalje na Državnom prvenstvu u Novom Sadu

Minulog vikenda u novosadskom SPENS-u okupili su se najbolji srpski kik bokseri u kategoriji Low kick. Među učesnicima Držanom prvenstva bila su i šestorica Kik boks kluba Cara Lazara niz Kruševca, koji su se vratili sa četiri osvojene medalje.

Srebrnu medalju osvojio je Jakov Milovanović, a bronzane Bojan Marković, Aleksandar Maksimović i David Milosavljević. Za ekipu koja je proletos debitovala na zvaničnim takmičenjima svakako je veliki uspeh da se na njima već predstavila kao respektabilna. Najpre je sedam medalja osvojeno na Prvenstvu Centralne Srbije u kik boksu u disciplini K1 u Kruševcu, a zatim još četiri na prvom međunarodnom turniru „Beograd trofej“. Medalje su sada stigle i iz Novog Sada…

– Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovalo je 270 takmičara iz 70 klubova. U pitanju je najjače takmičenje u godini i prezadovoljni smo postignutim rezultatima. Ovo nam je bio najteži ispit do sada i položili smo ga na pravi način, pokazujući da, iako nemamo puno takmičarskog iskustva, raspolažemo neospornim kvalitetima i nadamo se da ćemo to pokazatati i na sledećim takmičenjima, već od septembra – rekao  je trener i predsednik Kluba Car Lazar Marko Gerun.

Kik boks klub Car Lazar postoji od 2012. godine i za to vreme je stvorio solidnu bazu rekreativaca, ali i takmičara. Logičan sled događaja bilo je članstvo u Kik boks savezu Srbije i prvi takmičarski nastupi, sa kojih već pristižu i medalje.

 

Povezano