ponedeljak, 26. jul 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

U Kulturnom centru održan naučni skup „650 godina od osnivanja Kruševca“

U Kulturnom centru održan naučni skup „650 godina od osnivanja Kruševca“

Povodom obeležavanja jubileja grada u organizaciji Istorijskog arhiva, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, održan je naučni skup o temi „650 godina od osnivanja Kruševca“.

-Naučni skup, obuhvata radove iz celokupne istorije našeg grada, istakao je između ostalog, direktor ove ustanove u kulturi, Nenad Sokolović.

Govoreći o ovom velikom jubileju  naučni saradnik iz Srpskog naučnog centra i jedan od učesnika skupa Nebojša Đokić je naglasio da Istorijski arhiv svake godine u okviru obeležavanja Vidovdana organizuje ovakve događaje, kao i u okviru oktobarskih svečanosti, te da se na kraju godine od projupljenih radova objavljuje tematski zbornik. Ove godine izabrane su teme za širu publiku, sa ciljem da se obnovi poznato gradivo i prezentuju nova saznanja.

Pomenuta izložba „Kruševac – tragom arhiva“ i predstavljanje izdavačke delatnosti Istorijskog arhiva, biće otvorena sutra u 10 časova u istom prostoru. Inače, naučni skup u čast jubileja grada, održan je uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera.

Povezano