ponedeljak, 26. jul 2021.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
24°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 2 m/s ISI
 

Nove cene parking mesta u gradu

Nove cene parking mesta u gradu

Od početka meseca Javno preduzeće Poslovni centar Kruševac primenjuje novi cenovnik naplate parking mesta. Prema rečima direktora Poslovnmog centra Miloša Miloševića, cilj novog koncepta naplate parkiga je da sva parkirališta budu tehnički i ekonomski dostupna svim vozačima.   

Od 1. jula zvanično je u Kruševcu počela primena novog cenovnika naplate parking mesta. U odnosu na prethodni cenovnik izmene su brojne. Tako naprimer, cene mesečnih karata u javnim garažama su smanjene na mesečnom nivou, za fizička lica sa 3.900 na 1.000 i po dinara, a za pravna lica sa 6.000 na dve i po hiljade dinara. Po novom cenovniku svaki započeti sat u javnoj garaži je 40 dinara. Direktor Javnog preduzeća Poslovni centar Miloš Milošević napominje da su po prvi put uveli 2. zonu.

Što se tiče 1. zone, svaki započeti sat košta 40 dinara, a cena dnevne karte je ostala na 150 dinara.

U ekstra zoni vremensko ograničenje parkiranja iznosi 120 minuta.

Poslovni centar uveo je takozvanu zlatnu parking kartu u iznosu od 6.000 dinara. Korisnik ove karte ostvaruje pravo korišenja svih opštih i posebnih parkirališta i javnih garaža.

Nedavno je Poslovni centar postavio 2 elektronska usmerivača za javnu garažu u centru, na kriužnim tokovima kod Merkura i kasarne Car Lazar.

Posle 15-tak godina Poslovni centar je ofarbao stubove na kojima  su znaci u nadležnosti ovog Javnog preduzeća, a zamenjene su i dopunske table koje pružaju informacije o vrsti zone i vremenskom periodu naplate parkiranja.

Povezano