ponedeljak, 26. jul 2021.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Jučerašnje nevreme nanelo veliku štetu poljoprivrednicima u pojedinim selima Rasinskog okruga

Jučerašnje nevreme nanelo veliku štetu poljoprivrednicima u pojedinim selima Rasinskog okruga

Treće nevreme, u tri dana u Rasinskom okrugu. U Kruševcu i okolini je za dva sata palo više od 40 litra kiše.

Nevreme praćeno jakim pljuskom i vetrom trajalo je oko 2 sata. Kiša je padala promenljivim intezitetom više sati. Atmosferska kanalizacija zbog količine padavina i inteziteta kiše nije prihvatala u punoj meri vodu pa su pojedine ulice, u različitim sektorima, ličile u jednom trenutku na manje reke. Slabljenjem padavina voda se povukla.

Kako RTK saznaje, nije bilo veće materijalneh štete. Situacija u selima na levoj obali Zapadne Morave je nešto teža. Grad, i veličine jajeta, koji je u pojedinim delovima Trstenika i okoline padao, pod naletima vetra dopreo je i u delove atara Bele Vode ali drugih sela u tom kraju. Šteta, kako navode meštani je u pojedinim delovima i do sto posto. Komisije će tek proceniti izlaskom na teren. Bočni atarski putevi u Kukljinu, Jasici ali i u Beloj Vodi, pod naletom vode sa obližnjih brda su u veoma lošem stanju, veliki nanosi blata, šuta i nasutog šljunka našao se i na glavnom putu Kruševac-Trstenik.

Ekipe Kruševacputa izašle su na lice mesta u večernjim satima, i mehanizacijom su doveli u red put, bez blokiranja saobraćaja. Strahuje se od pojave klizišta, ukoliko kiša i narednih dana pada sličnim ili većim intezitetom. Nadležne službe nadgledaju situaciju na terenu i spremne su za delovanje.

Povezano