utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

U toku radovi na izgradnji pet ulica na lokaciji „Stari aerodrom“

U toku radovi na izgradnji pet ulica na lokaciji „Stari aerodrom“

U toku su radovi na izgradnji pet ulica na lokaciji „Stari aerodrom“. Ekipe kruševačke Tehnogradnje,  za realizaciju projekta imaju 90 radnih dana.

Radovi na lokaciji počeli su 29. juna. Kako RTK saznaje, ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni i pre roka.  Po planu teku zemljani radovi koji uključuju i pripremu za infrastrukturne priključke kao i atmosfersku kanalizaciju.  Predviđen je i jedan kružni tok. Ulice će biti deo pristupnih saobraćajnica preme stadionu koji se gradi u ovom delu grada.  Sredstva su obezbedjena iz gradskog budžeta 65 miliona i ministarstva privrede 65 miliona dinara, dakle po oprobanom modelu po kom su uradjene ulice oko spomenika knezu Lataru. Prostornim planom za lokaciju „Stari aerodrom“ predvidjena je izgradnja komercijalnih i stambenih objekata.

Infrastrukturni radovi izvode se po planu i programu razvoja mesnih zajednica i u Kobilju. U ovom selu gradi se put u dužini od 2,8 kilometra. Radove čija je vrednost 28 miliona dinara, izvode ekipe Kruševacputa, a paralelno se gradi put koji će, preko Kose Lovci spojiti sela Stanci i Zdravinje. Vrednost radova na ovoj deonici je 56 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Javnog preduzeća putevi Srbije.

Pored izgradnje puteva, uskoro će početi radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Doma kulture u Kobilju, čija je vrednost 2,4 miliona dinara.

Povezano