petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 4 m/s ZSZ
 

Varvarin u projektu „Čista Srbija“

Varvarin u projektu „Čista Srbija“

Potpisivanjem relevantnih aneksa ugovora izmedju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineske kompanije SiErBiSi i predstavnika 14 lokalnih samouprava, među kojima je i opština Varvarin, pokrenuta je prva faza projekta Čista Srbija. Radi se o projektu izgradnje komunalne infrastrukture u Republici Srbiji, a za ove potrebe opština Varvarin dobila je blizu 22 miliona evra, investiciju od ogromnog značaja za temnićki kraj.

Rеalizacija najvеćеg projеkta izgradnjе i rеkonstrukcijе komunalnе infrastrukturе Čista Srbija zvanično jе započеla danas potpisivanjеm rеlеvantnih anеksa izmеđu Ministarstva građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, kinеskih invеstitora CBRC i prеdstavnika 14 lokalnih samouprava, među kojima je i opština Varvarin.

Ugovor je sa ministarstvom i investitorima potpisala predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević, a ovim projektom planirana je izgradnja 45 kilometara kanalizacione mreže u opštini Varvarin i 4 separatora za prečišćavanje otpadnih voda, što je od izuzetnog značaja za opštinu Varvarin i investicija u ukupnom iznosu blizu 22 miliona evra, najveća investicija u temnički kraj u poslednjih 30 godina.

Predsednica opštine naglašava da, zahvaljujući projektu Čista Srbija, naša zemlja više neće biti ista i da će, posle dosta godina, stanovnici opštine Varvarin dobiti uređenu komunalnu infrastrukturu.

Projekat izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada, koji je predviđen Programom Srbija 2020-2025 i koji se svrstava trenutno u najvredniji projekat koji se realizuje u Republici Srbiji, iniciran je od strane predsednika Repubike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.

 

Povezano