subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Grad Kruševac objavio preliminarnu listu firmi za zamenu stolarije uz korišćenje dela bespovratnih sredstava

Grad Kruševac objavio preliminarnu listu firmi za zamenu stolarije uz korišćenje dela bespovratnih sredstava

Grad Kruševac objavio je preliminarnu listu firmi koje će vlasnici stanova i kuća moći da angažuju za zamenu stolarije uz korišćenje dela bespovratnih sredstava od Grada i Ministarstva energetike. Očekuje se da uskoro bude raspisan javni poziv za građane koji žele da, uz subvenciju, zamene stolariju.

Na javnom pozivu, koji je grad Kruševac raspisao u okviru programa subvencionisanja domainstva za unapređenje energetske efikasnosti njihovih stanova i kuća, učestvovale su četiri firme. Na prvom mestu preliminarne liste izvođača radova našla se firma „Vip stolarija“ iz Leskovca, na drugom firma „Sunce Marinković“ iz Kragujevca dok se na trećem mestu našlo preduzeće „In Glass“ iz Kruševca. Prijava firme „Euro PVC“ iz Raške odbačena je od strane komisije zbog nepotpune dokumentacije. Spisak odabranih izvođača radova sa kojima će grad sklopiti ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, nai će se najkasnije trideset dana od završetka konkursa, odnosno roka za podnošenje prigovora, na gradkom sajtu i na oglasnoj tabli Gradske uprave. Nakon toga biće raspisan konkurs za građane koji će, u saradnji sa izabranim izvođačima pripremiti dokumentaciju i prijavu za dodelu subvencija u zameni stolarije i termoizolacije.

Grad i Ministarstvo subvenionišu 50 odsto od vrednosti radova. Subvencionisani novac uplaćivaće se direktno izvođačima radova, ali tek nakon što građani izmire svoj deo obaveze i komisija konstatuje da su radovi izvedeni. U konkursu je navedeno i da će maksimalna pojedinačna subvencija za zamenu stolarije iznosi 60.000 dinara po domainstvu.

Povezano