ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Nakon objavljivanja konačne liste izvođača radova biće raspisan konkurs za građane koji su zainteresovani za subvenciju zamene stolarije

Nakon objavljivanja konačne liste izvođača radova biće raspisan konkurs za građane koji su zainteresovani za subvenciju zamene stolarije

Grad Kruševac je jedna od 68 lokalnih samouprava u Srbiji kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo sredstva po javnom pozivu za energetsku sanaciju. Grad je objavio i preliminarnu listu sa tri preduzeća koja će građani moći da angažuju za zamenu stolarije uz korišćenje dela bespovratnih sredstava. Nakon objavljivanja konačne liste izvođača radova biće raspisan konkurs za građane koji su zainteresovani za subvenciju zamene stolarije.

U Okviru programa subvencionisanja domaćinstava za unapređenje energetske efikasnosti, Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Kruševac obezbedili su po 600 hiljada dinara. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ivana Parezanovića maksimalna pojedinačna subvencija za zamenu stolarije iznosi 60 hiljada dinara po domaćinstvu.

Na javnom pozivu, koji je grad Kruševac raspisao u okviru programa subvencionisanja domainstva za unapređenje energetske efikasnosti njihovih stanova i kuća, učestvovale su četiri firme. Na prvom mestu preliminarne liste izvođača radova našla se firma „Vip stolarija“ iz Leskovca, na drugom firma „Sunce Marinković“ iz Kragujevca dok se na trećem mestu našlo preduzeće „In Glass“ iz Kruševca. Prijava firme „Euro PVC“ iz Raške odbačena je od strane komisije zbog nepotpune dokumentacije. Spisak odabranih izvođača radova sa kojima će grad sklopiti ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, naći će se najkasnije trideset dana od završetka konkursa, odnosno roka za podnošenje prigovora, na gradkom sajtu i na oglasnoj tabli Gradske uprave.

Povezano