ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
5°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Ministar Tomislav Momirović, tokom posete Kruševcu obišao radove na izgradnji piste na aerodromu Rosulje

Ministar Tomislav Momirović, tokom posete Kruševcu obišao radove na izgradnji piste na aerodromu Rosulje

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, tokom posete Kruševcu obišao je radove na izgradnji piste na aerodromu Rosulje. Istakavši da se poslednjih godina u Kruševcu intezivno radilo i ulagalo u saobraćajnu infrastrukturu, ali i u ostalim segmentima razvijanja grada, izgradnja Aerodroma je rezultat dobre organizacije i namere da Srbija bude modernija i uspešnija država.

S obzirom da uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva nadležnoh za izgradnju i lokalne samouprave grada Kruševca, određeni radovi se završavaju i pre predviđenog roka, naglasio je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković i istakao da će nakon završetka istih, uz potrebnu dozvolu Aerodrom postati funkcionalan

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović je takođe zadovoljna dinamikom radova, a prema njenim rečima, ono što je od velike važnosti kada je reč o igradnji Aerodroma Rosulje, je zapravo timski rad.

Pored piste, odnosno poletno sletne staze, grade se i prateći objekti, hangari kao i takozvani avionski tereni, na kojima će biti parkirani. Gradonačelnica je ovom prilikom podsetila i na put koji se radi i prolazi pored ograde Aerodroma, a koji će meštanima ovog naseljenog mesta omogućiti da stignu do svojih parcela.

Povezano