subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Predsednik Unije poslodavaca Srbije – direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić, dobitnik Mostarske povelje

Predsednik Unije poslodavaca Srbije – direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić, dobitnik Mostarske povelje

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, i direktor Trajal korporacije, Miloš Nenezić, dobitnik je prestižnog priznanja, Mostarska povelja.

Mostarska povelja je priznanje koje zajednički dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region za doprinos unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva. Povelja je dodeljena na prvoj zajedničkoj konferenciji Foruma komora Jadransko – Jonske makro-regije i Dunavskog Biznis Foruma, koja je održana u Mostaru 26.avgusta.

Konferencija pod radnim nazivom „Društveni izazovi europskih makro-regija”, je koncipirana kroz četiri panel diskusije. Centralni Panel, Panel energetika – Zeleni plan za Zapadni Balkan, Panel promet –  Multi-modalna prometna povezanost europskih makro-regija i Panel turizam – Značaj strateških dokumenata u turizmu, i prisustvovali su joj panelisti i gosti iz sedam zemalja.

-Da bi privreda funkcionisala, privrednici moraju da komuniciraju, da se sastaju. Ne postoji prepreka, pa čak ni pandemija koju privrednici ne mogu savladati, a ovaj skup je dokaz toga, rekao je Nenezić.

Naglasio je da zahvaljujući agilnosti i saradnji privrednika privreda dobro radi i trgovina raste, što se vidi i na izvoznoj i na uvoznoj strani. On je dodao da ekonomska razmena i saradnja mogu i trebaju biti još bolji, a preduslov za to je razvoj infrastrukture u svim aspektima, uključujući i informacionu tehnologiju.

Povezano