petak, 21. februar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 71%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Za svetliji grad

Za svetliji grad

Za održavanje javnog osvetljenja zadužena je Direkcija za urbanizam i izgradnju po odluci grada-osnivača. Javnom rasvetom pokriveno je svih 100 naseljenih mesta i grad sa konzumnim područjem sa preko 15 hiljada svetiljki. Prioritet u narednoj godini biće postavljanje rasvete na školskim i drugim igralištima u seoskim sredinama.

– Izradom Generalnog urbanističkog plana urađene su analize razgranate mreže rasvete u svim naseljenim mestima sa pokrivenošću i brojem svetiljki i one se koriste prilikom rada na terenu – kaže rukovodilac Odeljenja infrastrukture u Direkciji Aleksandar Cvetković. Što se tiče redovnog održavanja, Cvetković kaže da se jednom nedeljno prave planovi rada na terenu koji se prosleđuju Elektrodistribuciji i JKP-u.

Na pitanje zašto se često dešava da i tokom dana u pojedinim delovima grada bude uključena ulična rasveta, Cvetković odgovara da u području trafostanice gde se vrši zamena sijalica rasveta mora biti pod naponom, ili je u pitanju kvar na trafostanici. Inače, ulična rasveta se pali fotosenzorima u pogonu Elektroistoka.

Iz Direkcije upućuju građane da sve zahteve vezane za uličnu rasvetu prosleđuju Mesnim zajednicama kako bi zahtevi bili klasifikovani i efikasno rešen problem. Do kraja godine sredstva koja su rebalansom obezbeđena biće usmerena na obnavljanje i zamenu dotrajale instalacije, a prioritet je postavljanje rasvete na školska i druga igrališta u seoskim sredinama.

 

 

Povezano