utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Večeras promocija knjige AGAVA profesorke Olge Petković

Večeras promocija knjige AGAVA profesorke Olge Petković

U Beloj sali Kulturnog centra od 18 sati biće predstavljena knjiga AGAVA, profesorke Olge Petković.

Autorka je profesorka srpskog jezika i književnosti, radile je u Osnovnoj školi Dositej Obradović u Kruševcu, a potom bila direktor i profesor Medicinske škole u Kruševcu.  Član je Književnog društva prosvetnih radnika Srbije – Podružnica Kruševac, od osnivanja 1991. gonine.

Piše poeziju, prozu, eseje i stučne radove. Zastupljena je u svim zajedničkim zbirkama Društva: Dar, Uprkos vremenu, I mi im možemo ulepšati stvarnost, Misionari snova, Trajanje,  i u časopisima: Zlatno pero učitelja, Ime, Ekonomika obrazovanja, Stremljenja, Bagdala, Putevi kulture, Pravoslavna vera i život. Pokretač je i glavni i odgovorni urednik listova Mezimac i Mladi medicinar. Takođe se nalazi u Leksikonu pisaca prosvetnih radnika Srbije i u knjigama Enciklopedija Kruševca i okoline i Enciklopedija Kruševca. Štampala je tri samostalne zbirke lirskih zapisa – Osluškivanje, Libade, Grocvat.

Agava je njena četvrta knjiga. Živi i stvara u Kruševcu.

Na promociji u  Kulturnom centru moderator će biti Ljubica Petković, stihove će govoriti glumica Kruševačkog pozorišta  Slađana Nestorović Ristić. U muzičkom delu programa učestvovaće učenici Muzičke škole Stevan Hristić Luka Matić i Nikola Cvetković.

Povezano