nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Karavan „Izađi mi na teglu“ zaustavio se u Kruševcu – dve ekipe predstavljaju grad u finalu

Karavan „Izađi mi na teglu“ zaustavio se u Kruševcu – dve ekipe predstavljaju grad u finalu

U potrazi za najboljim receptom za ajvar, jedinstveni gastronomski karavan IZAĐI MI NA TEGLU danas se zaustavio u Kruševcu, gde se takmiči 10 ekipa.

Pobednici kvalifikacija u Šarengradu predstavljaće naš grad na finalnom takmičenju u Beogradu 9. oktobra.

Svi štandovi su opremljeni “smederevcem” za pečenje paprika i pripremu ajvara, i potrebnom pratećom aparaturom. Svaka ekipa dobila je i papriku u potrebnoj količini za pripremanje jedne ture ajvara, a pripreme su trajale oko mesec dana istakla je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević:

Neki već iskusni, a neki učestvuju po prvi putpo prvi put, tek Kruševljani su se i ovoga puta potrudili da svoje štandove opreme i ukrase na najbolji način. Od rukotvorina, preko muzičkih instrumenata do kompletne trpeze. Rezultat je bio pravi praznik za sva čula. I svaka ekipa  ima svoj jedinstveni recept za pobedu:

Pored takmičenja u ovom tradicionalnom srpskom jesenjem  sportu – kuvanju ajvara, pripremljen je bogat celodnevni program u kome su uživati i mlađi i stariji. Za mališane pripremljen je poseban sadržaj.

Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih gradova, održaće se 9. oktobra u Beogradu gde će biti proglašen  najbolji ajvar majstori u 2021. godini!

 

Kruševac je jedini grad u kojem je Produkcijska kuća MAŠTA BAŠTA dodelia četiri nagrade na takmičenju IZAĐI MI NA TEGLU. Za najlepši štand nagradu je dobila ekipa VOLIM BLAGE, VOLIM LJUTE SANTA MARIA DE LA SALUTE. Nagradu za najoriginalnije ime ponela je ekipa sa nazivom MLADE NADE IZ OPŠTINSKE ZGRADE. Ekipa koja je bila najveselija i dobila za to nagradu je ekipa ŽENSKA STVAR IZ MUŠKIH RUKU sastavljena od članova  Udruženja „Zlatno pero“.

Najbolji ajvar ove godine u Kruševcu je skuvala ekipa MADE BY SIMITARI – BABA I UNUČIĆI, ali produkcija je odlučila da još jedna ekipa majstora ajvara iz Kruševca ide u finale, a to su PATLIDŽANSTVENI iz JK Vodovod. Treću nagradu osvojila je ekipa opštinara MLADE NADE IZ OPŠTINSKE ZGRADE. 

Povezano