nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Ambasador Belgije u Srbiji u poseti rasadniku u Velikom Šiljegovcu

Ambasador Belgije u Srbiji u poseti rasadniku u Velikom Šiljegovcu

Udruženje pejzažne horitikulture Srbije, uspostavilo je saradnju sa belgijskim Udruženjem, a radi uspostavljanja poslovne saradnje predložilo je da se u oblazak pet uspešnih rasadnika u Srbiji, uvrsti i Rasadnik „Nina“ iz Velikog Šiljegovca. Rasadnik je obišao i ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji, Kon Adam.

 

Područije Velikog Šiljegovca odavno je poznato po razvoju rasadničkih sadnica i van granica Srbije. To je potvrdila i poseta kolega iz Belgije. U poseti je boravio i ambasador kraljevine Belgije KonAdam koji je u kratkoj izjavi rekao

-Veoma mi je drago da posle lokdauna, mogu u ime svoje države posetiti proizvodjače hortikulture u Srbiji. Mislim da se nazire proširenje saradnja. U mojoj državi proizvodjači su na visokom nivou i za sada je moguća i tehnička ali i svaka druga saradnja. Mislim da svi, kao što su moj domaćin Zoran, mogu biti ponosni na rezultate, radujem se saradnji mojih sunarodnika i ljudi iz ovog kraja.

Saradnja sa evropskim udruženjima i društvima širom Evrope započela je aktivnostima Udruženja rasadničara i pejzažne hortikulture, na čijem čelu je profesor Dragana Skorčajić.

Domaćin je Rasadnik „Nina“ iz Velikog Šiljegovca, na čijem čelu je Zoran Milošević, koji se nada uspešnom nastavku saradnje sa kolegama iz Belgije.

Kako je rekao ambasador Belgije u Srbiji Konrad Adam,  ovo je prilika da se uspostavi saradnja na nivou proizvodjača, i da postoji prostor za proširenje poslovno-tehničke saradnje u nekom narednom periodu, Belgijski rasadničari su je potvrdili pozivom u Belgiju radi usaglašavanja potreba i potpisivanju predugovora.

Povezano