petak, 21. februar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Medalja Crkve Svetog krsta našoj književnici

Medalja Crkve Svetog krsta našoj književnici

U Firenci predstavljeni romani Ljiljane Habjanović Đurović na italijanskom.

U najvećoj franjevačkoj bazilici na svetu, Crkvi Svetog krsta ( Santa kroče) u Firenci, predstavljeni su romani Ljiljane Habjanović Đurić “ Igra anđela“ i “ Zapisi duše“ na italijanskom jeziku. U nekadašnjoj trpezariji, u veličanstvenom ambijentu, među radovima Đota i njegovih učenika Tadea Gadija i Čimabuea, o autorki i knjigama govorili su prvi sekretar Ambasade Srbije u Rimu Slavoljub Matić, italijanska književnica Anđela De Leo i Đuzepe De Mikeli, direktor bazilike Santa kroče.

Starešina bazilike, padre Antonio Di Markantonio, uručio je našoj spisateljici Medalju Crkve Svetog krsta, kojom se odlikuju velike ličnosti iz javnog života i značajni stvaraoci.

Predstavljanju romana prisustvovali su i počasni konzul Srbije u Italiji Leonardo Ćiareli, padre Rozito, urednik časopisa “ Grad života“, koji izlazi već 44 godine, Ketrin Rakić, savetnica američkog konzula u Firenci i princeza Đorđina Korsini.

     U Crkvi Svetog krsta, u klaustru, ispod kolonala, prošle godine bile su izložene kopije najlepših srpskih srednjevekovnih fresaka. Izložbu fresaka kao i književno veče, organizovala je istoričarka umetnosti Paola Vojnović.

Povezano