ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
9°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Korisnici Centra za osobe sa invlaiditetom i poseti Šarengradu

Korisnici Centra za osobe sa invlaiditetom i poseti Šarengradu

Korisnici kruševačkog Centra za osobe sa invlaiditetom posetili su danas Zabavni park Šarengrad i uživali u obilasku grada električnim mini busevima, popularnim Kolibrijima.

Dvadeset petoro korisnika Centra za osobe sa invaliditetom Kolibrijem je stiglo do Zabavanog parka Šarengrad, gde su u opuštenoj atmosferi razgledali detalje iz sveta kojim su svojevremeno suvereno vladali dinosaurusi, najveće životinje koje su ikada hodale našom planetom. Radoznali i fascinirani detaljima, uživali su u poseti koju su, kako kaže direktorka Centra Nevena Lazarević, sa nestrpljenjem očekivali.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Grada Kruševca  Suzane Milosavljević dečji mobilijar u Šarengradu prilagođen je osobama sa invaliditetom, tako da je i današnja poseta bila prilika da korisnici kruševačkog Centra iskoriste sve njegove pogodnosti.

U poseti Šarengradu danas su bili i učenici Osnovne škole Strahinja Popović iz Dvorana. O tome koliko je ovaj zabavni park ozbiljan turistički resur ne samo našeg Grada već i Srbije, govori i podatak da je kroz njega tokom dva meseca prošlo preko 100.000 posetilaca.

Povezano