četvrtak, 28. oktobar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Program „Evropske nedelje mobilnosti“ predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi

Program „Evropske nedelje mobilnosti“ predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi

Povodom početka ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti u Gradskoj upravi Kruševac održana je konferencija za novinare na kojoj si predstavljen programi i aktivnosti koje će biti sprovedene od danas do 22. septembra. 

Ove godine obeležava se dve decenije kako je pokrenuta kampanja urbane mobilnosti kao i globalna borba za  čistiju i zdraviju životnu sredinu. Zato je ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti veoma značajna, posebno za Kruševac koji u Srbiji prednjači u urbanoj mobilnonosti istakao je pomoćnik gradonačelnika za ekologiju Ivan Parezanović:

Ovogodišnji slogan Nedelje mobilnosti“Krećemo se održivo, ostanimo zdravi“. U programima učestvuju mnoge gradske ustanove, između ostalih Sportski savez, škole i predškolska ustanova.Sportske aktivnosti najavio je pomoćnik gradonačelnika za sport Vladimir Petrović:

Ove godine tema nedelje mobilnosti fokusirana je na zdravlje i promociju zdravih stilova života istakla je savetnik za urbanu mobilnost u Gradskoj upravi Kruševac, Jelena Nikolić.

Sa ovog nesta pozvani su Kruševljani da i po završetku programa manifestacije usvoje i zadrže zdrave navike da pešače i voze bicikl što češće. U okviru nedelje mobilnosti, koja je počela danas i traje do 22. septembra, poslednjeg dana na programu je dan bez automobila kao doprinos globalnoj kampanji smanjenjazagađenja.

 

Povezano