ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Златна значка Виолети Kапларевић и Драгославу Гогићу

Златна значка Виолети Kапларевић и Драгославу Гогићу

Виолета Капларевић, директорка Културног цетра Крушевац, добитница је признања “Златна значка“ Културно-просветне заједнице Србије за 2021. годину, традиционално поводом 65 година рада.

Како стоји у образложењу жирија којим је председавао проф.Милован Витезовић,  признање се додељујеза “дугогодишњи допринос развијању културних делатности – за несебичан, предани дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе народа и народности Републике Србије“.“Златну значку“ додељују Културно-просветназаједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа засарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарствакултуре и информисања Владе Републике Србије.

Признања Културно-просветне заједницеСрбије, за 2021. годину, додељена су у Народном позоришту у Београду,посленицима културе за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачкидопринос, као и за очување и обнављање угашених програма и успешан рад који сеогледа у садржајнијим и богатијим програмима, како стоји у образложењу наградедодељене Виолети Капларевић.

Овогодишња “Златна значка“, поред директорке Културног центра Крушевац, уручена је и ДрагославуГогићу, дугогодишњем новинару Дописништва РТС-а из Крушевца.

Povezano