subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Vakcinacija protiv sezonskog gripa od 15. oktobra, prijave preko portala e-Uprave

Vakcinacija protiv sezonskog gripa od 15. oktobra, prijave preko portala e-Uprave

Uz imunizaciju protiv koronavirusa, počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Svi koji žele da prime vakcinu protiv te bolesti mogu da se prijave preko portala e-Uprave. Vakcinacija počinje 15. oktobra.

Svi koji žele da se prijave za vakcinu protiv sezonskog gripa – moraju da popune upitnik i podnesu zahtev.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da od 15. oktobra kada krene vakcinacija dobijaće pozive preko SMS poruka i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa.

„U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje ‘Batut‘ prioritetna grupa za sezonski grip su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja“, naveo je Jovanović.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

„To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu“, zaključio je Jovanović.

Povezano