ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Manfestacija u okviru kampanje „Daj pedalu raku“ u Kruševcu

Manfestacija u okviru kampanje „Daj pedalu raku“ u Kruševcu

„Daj pedalu raku“, naziv je kampanje koju sedmu godinu zaredom uz podršku kruševačkog  Biznis inkubator centra i Udruženja zdravstvenih radnika „Kneginja Milica“ organizuje Ženski centar „Milica“ iz Vrnjačke Banje. Tim povodom, a u okviru meseca oktobra koji se obeležava kao mesec borbe protiv raka dojke, realizovana je akcija na platou ispred pomenute ustanove.

Cilj kampanje je promocija zdravog načina života,  podrška obolelim osobama, ali pre svega zaštita odnosno prevencija kao prvi korak ka dobrom zdravlju. Tim povodom, U okviru programa koji realizuje Republika Srbija sve žene starosne dobi od 50 do 69 godina besplatno mogu da urade pregled mamografom, kao i kontrolni pregled. Prema statistickim podacima rak dojke je kod nas, ali i u svetu jedna od vodećih bolesti, istakla je, između ostalog, direktorka Biznis inkubator centra Martina Manojlović.

Prema rečima Tanje Miletić, punih 135 godina Kompanija Avon podržava žene. Fondacija koja  u Srbiji postoji od 2004-te godine, izdvojila je određena finansijska sredstva i pomogla kupovinu pokretnog mamografa.

Inače, oktobar je Međunarodni mesec borbe proti raka dojke.

Povezano