petak, 7. avgust 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

„Foodland“ otvorio novu fabriku u Igrošu

„Foodland“ otvorio novu fabriku u Igrošu

U potkopaoničkom selu Igroš, u prisustvu ministara u Vladi Srbije Verice Kalanović i Rasima Ljajića svečano je otvorena nova fabrika za preradu voća i povrća kompanije „Foodland“ koja  se preradom zdrave i organske hrane bavi preko 10 godina. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra, a dosadašnji kapaciteti su udvostručeni.

Pogon kompanije u Igrošu otvoren je 2007-e. godine, a grinfild investicijom od 3,5 miliona evra, dosadašnji kapacitet od 2.800  povećan je na preko šest hiljada tona i prema rečima direktora kompanije Vase Lekića u planu je dalje širenje. „Zahvaljujući dobavljačima, kupcima i radnicima, „Foodland“ paletu od oko 50 proizvoda izvozi u preko 25 zemalja na svim kontinentima, a stopa rasta izvoza je 65%“– istakao je Lekić. Prema rečima ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović, „Foodland“ je primer komapnije koja utiče na povećanje nataliteta u ruralnim područjima.“Ovim i sličnim primerima u praksi Vlada Srbije uspeće da naredne godine poveća rast proizvodnje za 2% i prepolovi budžetski deficit“ – istakla je ministarka Verica Kalanović.  „Proizvodnja i izvoz su ključne reči za izlazak Srbije iz krize“ – rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić uz podatak da 40% izvoza naše države čine žitarice, voće i povrće, a cilj je izvoz gotovih proizvoda zašta je kompanija „Foodland“ pravi primer.

– Inače radnu snagu „Foodland – a“, čiji je brend „Bakina tajna“, čini lokalno stanovništvo i u novoj fabrici posao je našlo 90 stalno zaposlenih i 170 sezonskih radnika iz Brusa i okoline. Asortiman „Bakine tajne“ čine domaća zimnica, kečap, pasta sosevi, slatka i sirupi, džemovi i pekmezi, diet džemovi, voćni namazi i domaći sokovi.

– Otvaranju fabrike u Igrošu prisustvovale su brojne zvanice među kojima pored domaćina predsednika opštine Brus Zorana Obradovića i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Dragutin Veljković i drugi.

Povezano