subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Godina velikog jubileja – rekordna i po visini budžeta i po procentu izdvojenom za investiciona ulaganja

Godina velikog jubileja – rekordna i po visini budžeta i po procentu izdvojenom za investiciona ulaganja

Godina u kojoj Kruševac obeležava veliki jubilej – 650 godina od osnivanja grada, je rekordna i po visini budžeta i po procentu koji je izdvojen za investiciona ulaganja. Prema devetomesečnom preseku, prihodna strana gradske kase, koja je ove godine nešto malo manja od pet milijardi dinara, je čak 63 odsto, što je odličan rezultat, istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, gostujući u emisiji „Razgovor s povodom“ na Televiziji Kruševac.

Ona je ovom prilikom, između ostalog, najavila i da je sasvim izvesno da će već u prvoj polovini naredne godine Kruševljani moći da koriste deonicu auto – puta od Kruševca do Pojata, kao i da će se dogoditi prvo sletanje i poletanje aviona na aerodromu Rosulje.

Pored kapitalnih državnih projekata koji se realizuju na teritoriji Kruševca, stabilna i likvidna gradska kasa garantuje nastavak ubrzanog razvoja grada u svim oblastima, kako do kraja ove, tako i u narednoj godini, za koju se već sada očekuje da će budžetska sredstva premašiti pet milijardi dinara.

Gradonačelnica je ovom prilikom uputila i javni poziv svim mesnim zajednicama da osmišljavaju i predlažu prioritene potrebe građana u svojim sredinama, kako bi se i u narednoj godini budžetska investiciona sredstva ulagala u izgradnju i revitalizaciju najvažnije infrastrukture.

Povezano