subota, 10. jun 2023.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Legatu Milića od Mačve otvorena izložba slika autora Nikole Bradića – „Gračanica u bojama budućeg veka“

U Legatu Milića od Mačve otvorena izložba slika autora Nikole Bradića – „Gračanica u bojama budućeg veka“

U Legatu Milića od Mačve , u susret obeležavanju Dana oslobođenja grada Kruševca, otvorena je izložba slika „Gračanica u bojama budućeg veka – 700 godina zadužbine Kralja Milutina“, autora Nikole Bradića.

Bradić je tematsku izložbu o Gračanici prvi put postavio prošlog novembra u Zubinom potoku, a za izložbu u Milićevom Legatu u Kruševcu izabrao je 17 slika iz ovog tematskog opusa. Svi likovi koji se pojavljuju na slikama, od Hrista i Bogorodice do seljanke sa svećom traže duhovni okvir u Gračanici, ističe autor.

Prelivanje boja jeseni i neba na Bradićevim slikama u funkciji su traganja za prvobitnim prizorom pred kojim se našao i kralj Milutin kada je došao na mesto gde će podići Gračanicu, i to je traganje za bojama budućeg veka.  Nikola Brdić  iza sebe ima tri realizovane tematske izložbe  koje su izlagane u 19 navrata kao samostalne izložbe, a učestvovao je na 37 kolektivnih izložbi. Učesnik je brojnih domaćih i međunarodnih likovnih kolonija. Jedan je od osnivača likovne kolonije akvarela «Gazivode», koja je zaživela 2005 godine u Zubinom Potoku, čiji je i urednik.

Kruševljani će izložbu „Gračanica u bojama budućeg veka“ u Legatu moći  da pogledaju narednih 10 dana.

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.