ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

KOFER SLOVA, KRUŠEVAC 2021: Proglašeni pobednici Međunarodnog festivala turističkih publikacija

KOFER SLOVA, KRUŠEVAC 2021: Proglašeni pobednici Međunarodnog festivala turističkih publikacija

U okviru 17. Medjunarodnog Festivala turističkih publikacija Kofer snova Kruševac 2021., proglašeni su pobednici u 11 kategorija. Festival je i deo programa obeležavanja 14. oktobra, Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu.

U okviru 17. Medjunarodnog Festivala turističkih publikacija Kofer slova Kruševac 2021., proglašeni su pobednici u 11 kategorija. Festival je i deo programa obeležavanja 14. oktobram Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu.

Turistička organizacija grada Kruševca, zbog trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnji Festival organizuovala je „na daljinu“. Kontinuitet je ipak održan, kao što je ostvaren i cilj da se nastavi afirmacija i promovocija turističkih publikacija, kao i da se istakne njihov značaj u razvoju turizma, unapređenja turističkih potencijala i isticanja autentičnosti regija.

Iako na drugačiji način, Festival je nastavio svoj život, tako da je ove godine  bio prijavljen ukupno 31 učesnik, među čijim je materijalima trebalo izabrati najbolje u 11 kategorija.

Proglašeni su i najbolji. Specijalna priznanja dobili su Turističke organizacije Republike Srpske i gradova Bijeljina i Trebinje.U kategoriji jednolisna turistička publikacija najbolja je Turistička organizcaija grada Leskovca, višelisna turistička publikacija do 50 stranica – Turistička organizacija Trstenik i sa više od 50 stranica – Gradska turistička organizacija Kragujevac. Sa najboljim dopunskim promotivnim materijalom predsatvila se Turistička organizacija Sokobanje. Najbolji suvenir ima Turistička organizacija Grada Požarevca, a najlepše turističke razglednice Turistička orgnizacija Opštine Knjaževac. Najbolju turističku mapu imala je Turistička organizacija Gradske opštine Surčin. Turistička organizacija Niš predstavila se sa najboljim sajtom, dok je u kategriji audio-vizuelne publikacije pobedila Turistička organizacija Sokobanja.

Organizator je na kraju čestitao nagrađenima i zahvalio svim učesnicima, uz pozdrav: „Do sledeće godine ostanite zdravi“.

 

Povezano