ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 6 m/s I
 

Obeležavanje Dana oslobođenja Kruševca

Obeležavanje Dana oslobođenja Kruševca

Sutrašnji bogati program obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca počinje polaganjem cveća na humkama na Slobodištu, Spomeniku na Fontani i Spomeniku ruskom vojniku u Lazarici, kao i sećanjem na stradale ruske vojnike u Drugom svetskom ratu pored obnovljenog i proširenog Spomenika crvenoarmejcima na Rasini.

U Istorijskom arhivu u 12 sati biće otvorena izložba „Oslobođenje Kruševca u I i II svetskom ratu i „80 godina od početka Drugog svetskog rata“.

U prepodnevnim satima biće svečano otvorena sala Karate kluba Kruševac, a u podne Mocartovo košarkaško igralište na Barama posvećeno košarkaškom reperezentativcu Bobanu Petroviću. Narodna biblioteka Kruševac organizuje Kviz posvećen oslobođenju Grada na Trgu kosovskih junaka, a u 13 sati na Bagdali je otvaranje mobilijara „Dečje carstvo“.

Tokom dana, Crveni krst Kruševac organizuje u foajeu Kruševačkog pozorišta akciju dobrovoljnog davanja krvi. Tradicionalna Svečana akademija u sali Kruševačkog pozorišta počinje u 18 sati, uz direktan prenos na Televiziji Kruševac.

Iza toga je izvođenje prve srpske opere „Na uranku“, a u 20 sati u Umetničkoj galeriji otvaranje 61. Oktobarske izložbe.

Povezano