subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Povodom Dana oslobođenja, u Kruševačkom pozorištu održana Svečana akademija

Povodom Dana oslobođenja, u Kruševačkom pozorištu održana Svečana akademija

U Kruševačkom pozorištu održana tradicionalna Svečana akademija povodom Dana oslobođenja grada. 

Intoniranjem himne „Bože pravde“ u izvođenju Pavla Panina operskog pevača, počela je Svečana akademija u Kruševačkom pozorištu povodom Dana oslobođenja. Prikazan je film pod nazivom „Od oktobra do oktobra u produkciji Televizije Kruševac, u kome je prikazan razvoj grada u prethodnih godinu dana. Zatim je prisutne pozdravio i svim Kruševljanima čestitao praznik episkop kruševački gospodin David Perović.

U ime domaćina, grada Kruševca obratila se gradonačelnica Jasmina Palurović. istakavši da bez obzira na pandemiju u 2021. godini, nastavilo se sa realizacijom svih planiranih projekata. (Grad je u ovoj godini  planirao značajan broj investicija, od kojih su mnoge započete a i mnoge završen.

Novoustanovljeno priznanje „Zahvalnica grada Kruševca“ dodeljeno je Kulturno umetničkom društvu ,,14. oktobar“ i njegovom dugogodišnjem rukovodiocu i koreografu Draganu Nikoliću. U ime  Kulturno umetničkog društva koje ove godine obeležava 95 godina postojanja, priznanje je primio Momčilo Nikolić. Za ovaj period kroz rad društva prošlo je blizu 8 hiljada članova, i više od 6.200 nastupa u zemlji i inostranstvu. Posebno priznanje dodeljeno je i dugogodišnjem umetničkom rukovodiocu i koreografu Dragoslavu Draganu Nikoliću koji je na čelu društva bio 56 godina,

U nastavku Svečane akademije izvedena je prva srpska opera „Na uranku“ Stanislava Biničkog, u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i Kulturnog centra Kruševac.

Povezano