ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Trstenik obeležio Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Trstenik obeležio Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Trstenik je danas obeležio svoj dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Tom prilikom Opštinu je posetila ministarka za ekologiju i životnu sredinu Irena Vujović.

Otvoreni su radovi na sanaciji i zatvaranju kao i modernizaciji deponije u Osaonici. Istorijski otpad iz dela fabrike Prva petoletka biće odstranjen i to pokazuje rešenost opštine Trstenik da svoju životnu sredinu unapređuje i da živi u skladu sa ekološkim principima, rekla je ministarka Vujović. Predsednica opštine Trstenik Milena Turk i ministarka za ekologiju i životnu sredinu Irena Vujović u parku ispred Opštine zasadile su lipu.

Pre svečane sednice povodom Dana grada, delegacije opštine i gradova pobratima položile su vence i cveće na Spomenik palim borcima u oslobodilačkim ratovima kao i ratovima od 1991. do 1999. i NATO agresiji 1999. godine. Na svečanoj sednici zaslužnim ustanovama, preduzećima i pojedincima uručena su priznanja.

Obeležavanju dana opštine Trstenik prisustvovali su predstavnici ministarstvava privrede, pravde i ekologije i životne sredine, Vojske i Policije Srbije, predstavnici privrede i javnog života Okruga i Opština, delegacije opština i gradova pobratima.

Povezano