ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
5°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

U Gradskoj upravi potpisani ugovori za dodelu plastenika koji finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova

U Gradskoj upravi potpisani ugovori za dodelu plastenika koji finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova

U Mozaik sali Gradskog zdanja potpisani su Ugovori za dodelu plastenika u okviru projekta „Direktna socio ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajedicama u Srbiji“, a koji finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i implementira ASB uz podršku lokalnih samouprava.

Cilj projekta je da doprinese socio ekonomskoj inkluziji ugroženih porodica i pojedinaca u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje, istako je ovom prilikom pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu Marko Knežević. Ukupno 12 korisnika sa teritorije grada Kruševca potpuisalo je Ugovore o donaciji plasteničkih jedinica od sttrane ASB-a, a projekt će biti realizovan do kraja tekuće godine. Nakon postavljanja plastenika  svim korisnicima biće održane i terenske obuke na temu Osnove plasteničke proizvodnje, a ovim se samo  nastavlja uspešna dugogodišnja saradanja grada Kruševca i nemačke humanitarne organizacije ASB, naglasila je menadžer projekta Zorica Živojinović.

Ukupna vrednost donacije za Grad Kruševac iznosi 18 hiljada evra, a inače projekat se sprovodi u još šest gradova Srbije.

Povezano