ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
5°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

U Kulturnom centru održana Nedelja ruskog dečijeg filma

U Kulturnom centru održana Nedelja ruskog dečijeg filma

U okviru revije ruskog dečijeg filma u Srbiji, u Beloj sali kruševačkog Kulturnog centra održana je Nedelja ruskog filma. Organizatori Manifestacije su Međunarodni fond Jedinstvo pravoslavnog naroda Beograd, kompanija Vifsaida iz Moskve, Udruženje Sveslavica i Kulturni centar, pokrovitelj je grad Kruševac.

„Ostrvo za popravljanje“, naziv je filma koji je danas prikazan u okviru Nedelje ruskog filma u Beloj sali KCK- a. Filmovi su namenjeni deci osnovnih i srednjih škola sa ciljem da ih upoznaju sa elementima tradicionalne ruske kulture, ruskim jezikom i književnošcu, istakla je između ostalog urednica dečijeg programa KCK, Dušica Milenković

Učenicima područnog odeljenja OŠ „Despot Stefan“ iz Donjeg Stepoša, koji su prisustvovali projekciji filma, u znak dobrodošlice, a u čast obeležavanja 650 godina od osnivanja grada , podeljeni su diskovi sa izabranim dečijim ruskim filmovima. Inače, ovaj Festival je ranije, odnosno u septembru održan u pozorištu Dadov u Beogradu. Organizatori Festivala u Kruševcu su Međunarodni fond Jedinstvo pravoslavnog naroda Beograd, kompanija Vifsaida iz Moskve, Udruženje Sveslavica i Kck, pokrovitelj je grad Kruševac.

Povezano