nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U Rasinskom okrugu broj novoobolelih povećan za još 179 osoba, 94-oro sa područja grada Kruševca

U Rasinskom okrugu broj novoobolelih povećan za još 179 osoba, 94-oro sa područja grada Kruševca

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, koji podrazumeva period za poslednja 24 sata, broj novoobolelih, u odnosu na prethodni dan, povećan je za još 179 osoba.

Inače, gledano po teritorijama, najviše obolelih je sa područja grada Kruševca, čak 94-oro, 33 je novozaraženih iz Aleksandrovca, a 31 osoba je registrovana kao obolela na teritoriji opštine Trstenik, dok je u Brusu registrovan 21 novooboleli građanin. Prema poslednjem izveštaju nema novootkrivenih bolesnika od Kovida na teritorijama opština Varvarin i Ćićevac.

U specijalizovanoj Kovid-bolnici u Kruševcu na stacionarnom lečenju trenutno je smešteno 201 pacijent sa teritorije Rasinskog okruga, a preostali oboleli čije stanje zahteva bolničko lečenje smešteni su na Infektivno odeljenje kruševačke Opšte bolnice.

Prema zvaničnim podacima, do danas je u Rasinskom okrugu ukupno prvom dozom vakcinisano 84.790 osoba, drugu dozu primilo je 70.989 građana, a trećom dozom do sada je vakcinisano 18.257-oro.

Podsetimo, do danas je prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu na teritoriji Rasinskog okruga od posledica bolesti Kovid 19 ukupno od, početka pandemije, preminulo 532 osobe, od čega je 304 preminulih sa teritorije grada Kruševca.

Povezano