nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
12°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 42%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

Bezbednosno informativna agencija obeležava svoj dan

Bezbednosno informativna agencija obeležava svoj dan

Danas Bezbednosno informativna agencija obeležava svoj dan, 122 godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove, i 19 godina od osnivanja Agencije po sadašnjem ustrojstvu.

Tim povodom predsednik Aleksandar Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su venac ispred memorijalnog zida u znak sećanja na poginule pripadnike Agencije.

Nakon obilaska Opretivnog centra Beogradskog centra BIA  i najsavremenijih laboratorija,  prikazan je promo film o  rezltatima rada Bezbedonosno – infotmativne agencije. BIA je stub bezbednosti države koja garantuje sigurnost, samostalnost, nezavisnost i ekonomsku stabilnost rekao je između ostalog  predsednik Srbije Aleksandar Vućić čestitajući pripadnicima BIA  praznik, istakavši njihov značaj i ulogu u zaštiti nacinalnih i državnih ineteresa.

Predsednik Vučić je na obležavanju 122. godiine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 19 godina od osnivanja BIA, rekao da je Bezbedonosno Informativna Agencija  obnovljena posle NATO bombardovanja 1999. godine i u ljuduskom i tehničkom smislu i danas je jedna od najsavremnijih agencija čiji je rad izuzetno poštovan u svetskim okvirima.

 

 

Povezano