ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Biznis inkubator centar Kruševac i Visoka poslovna škola strukovnih studija organizovali „Inovativni festival-inovativna Srbija“

Biznis inkubator centar Kruševac i Visoka poslovna škola strukovnih studija organizovali „Inovativni festival-inovativna Srbija“

Biznis inkubator centar Kruševac i Visoka poslovna škola strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković“ iz Kruševca organizovali su „Inovativni festival-inovativna Srbija“. U okviru festivala održana je Peta nacionalna naučno-stručna konferencija „Trendovi u poslovanju 2021“ sa međunarodnim učešćem kao i okrugli sto.

„Inovativni festival – inovativna Srbija“ je centralni događaj u okviru realizacije projekta „Inovativna Srbija“.  Biznisinkubator centar Kruševac realizuje ovaj projekat u okviru Programa promocije i popularizacije inovacija i inovativnog preduzetništva za 2021. godinu, a koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj .

Cilj projekta je promocija i informisanje javnosti, univerzitetske, akademske, naučno istraživačke i poslovne zajednice, a pre svega mladih o sistematskim merama Vlade Republike Srbije u cilju razvoja tehnoloških i društvenih inovacija, inovacionog eko-sistema, inovacionog preduzetništva i inovacione infrastrukture, održive preduzetničeke kulture, rasta konkurentnosti i izgradnje ekonomije RSrb zasnovane na inovacijama i znanju.

U okviru festivala održana je i Peta nacionalna naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem „Trendovi u poslovanju 2021“, kao i okrugli sto sa temama – inovacioni sistemi i inovaciona infrastruktura u Republici Srbiji. BIC Kruševac organizovao je  ovu manifestaciju u partnerstvu sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković“.

Opšti cilj je kreiranje novih mogućnosti za jačanje privrede u Srbiji kroz model kojim se podstiče održivi inovativni razvoj i ohrabruju lideri u industriji; tradicionalne kompanije, mala i sredna preduzeća (MSP), startapovi, akademske i istraživačke institucije, da inoviraju i sarađuju na velikim projektima kako bi se ubrzao rast u okviru nekih od najperspektivnijih industrija u Srbiji. Na projektu će se raditi na stvaranju sistemskih promena, uvođenju nove, sofisticirane proizvodnje, korišćenjem najnaprednijih metoda u kreiranju inovativnih proizvoda što će postati izvor konkurentske prednosti Srbije na međunarodnom tržištu.

Cilj projekta je da se ojača privreda koja se zasniva na inovacijama i da se na taj način podstaknu dalji razvoj, konkurentnost i izvozni potencijali Srbije.

Projekat je zasnovan na ideji o kreiranju novih mogućnosti na osnovu modela kojim se podstiče održivi inovativni razvoj i ohrabruju lideri u ovoj industriji; u tradicionalnim kompanijama, malim i srednjim preduzećima (MSP), startapovima, akademskim i istraživačkim institucijama, da bliže sarađuju i inoviraju u okviru velikih projekata, kako bi se ubrzao rast u nekim od najperspektivnijih industrija u Srbiji i uticalo na jačanje privrede zemlje.

Povezano