nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Održana četvrta redovna sednica gradskog štaba za vanredne situacije

Održana četvrta redovna sednica gradskog štaba za vanredne situacije

Na današnjoj 4. redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predesedavala gradonačelnik Jasmina Palurović, doneto je više zaključaka među kojima se: usvajanje predlog Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022 godinu, usvajanje izveštaja o stanju spremnosti i pripremi subjekta za predstojeći zimski period, sa obaveznom vanrednom proverom  stanja spremnosti sistema i operative Kruševac-puta AD.

Prihvaćeni su izveštaji: Crvenog krsta Kruševac, Službe mesnih zajednica i Centra za socijali rad o spremnosti za predstojeći zimski period, kao i izveštaji “Gradskr toplane” , Jugoprevoza i  EPS Distribucije o stanju i spemnosti za zimu  Na Sednici Grdaskog štaba prihvaćen je izveštaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Kruševca i zaključeno da se nastavlja sa intezivnom imunizacijom.

Takođe, naloženo je Službi mesnih zajednica da u predstojećem periodu neposredno sarađuje sa svim nadležnim službama u gradu, da sekretari MZ uz pomoć Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i  Doma zdravlja, nastave sa ažuriranjem spiskova potencionalno ugroženih, posebno staračkih samačkih domaćinstva.

Obavezuju se sve službe iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite da nastave sa ažuririranjm spisakova beskućnika i  preduzmu sve preventivne mere oko njihovog privremenog zbrinjavanja, posebno tokom ledenih dana, zaključeno je sednici Gradskog štaba.

Povezano