petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

MOJ GRAD, MOJA INSPIRACIJA – Zvonko Rajković – Moj Kruševac postaje sve lepši!

MOJ GRAD, MOJA INSPIRACIJA – Zvonko Rajković – Moj Kruševac postaje sve lepši!

U godini smo u kojoj Kruševac slavi veliki jubilej, 650 godina od osnivanja. Možemo samo da zamislimo koliko su silno bili inspirisani njegovi prvi graditelji i ponosni njegovi prvi žitelji, na čelu sa prvim domaćinom tadašnje srpske prestonice, knezom Lazarom koji ga je uveo u istoriju povezujući ideal zemaljskog i nebeskog cartstva. U vekovima koji su sledili nizali su se graditelji, vizionari i svi ostali koji su ovoj sredini dali poseban identitet koji ona i danas nosi, kao važno privredno, kulturno, turističko i sportsko središte čitavog kraja. Danas Kruševac ubrzano menja fizionomiju, pa se i u ovom trenutku radi na brojnim gradilištima širom grada. Kroz projekat MOJ GRAD – MOJA INSPIRACIJA, na sajtu regionalne Radio Televizije Kruševac kao osvedočenom hroničaru promena kroz koje ovaj grad i dalje prolazi, daćemo priliku nekim od zaslužnih Kruševljana da ispričaju čime ih je to ovaj grad zadužio i inspirisao, a šta su sve oni uradili da bio mesto boljeg i lepšeg života, sredina privrednog razvoja, sve manje nezaposlenosti, visokih kulturnih dometa i rezultata sportista, dobrih đaka i mladih i preduzimljivih stručnjaka u svim oblastima, ali i sve lepših i čistijih ulica i saobraćajnih zaobilaznica, trgova, parkova, sportskih terena, kao i koje su njihove vizije daljeg razvoja ove sredine.

Naš sagovornik u nastavku serijala je Zvonko Rajković, predsednik Društva „Dobra narav“.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Grada Kruševca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


 

 

  • Čime Vas je Kruševac inspirisao i „zadužio“?

Moj rodni grad volim jer sam u njemu rođen ja, moja deca i tri generacije Rajkovića iza mene.

  • Šta smatrate posebno bitnim što ste učinili da ovaj grad bude mesto boljeg i lepšeg života?

Ponosan sam na sebe i Društvo čiji sam predsednik a to je Društvo „Dobra narav“, poznatije kao  „Društvo, baksuza, ugursuza i namćora“. Naše Društvo trudi se da sačuva duh našeg grada, a  postoji pune 92. godine. Ono je u sastavu Društva ljubitelja, starina i umetnosti i na svim našim okupljanjima pokušavamo da sačuvamo od zaborava,  nekog od naših sugrađana ili organizacija koje su u prošlosti bile značajne za naš grad. 

„Dobra narav“ je humanitarno Društvo i kada je osnovano glavni cilj Društva bio je oblačenje dece, dobrih đaka slabijeg imovnog stanja za veliki pravoslavni praznik Vrbicu. Sa ponosom mogu da kažem da  tu tradiciju čuvamo i da su “ Baksuzi“ u zadnjih dvadesetak godina obradovali kompletnom odećom preko 2.000 mališana našeg grada.

 

  • Šta Kruševcu još nedostaje i smatrate da bi trebalo u relativnom bliskoj budućnosti uraditi?

Moj Kruševac u zadnje vreme postaje sve lepši, vidna su velika ulaganja u ulepšavanje grada. Moja sugestija nadležnima bi bila da, ako je moguće, više ulože u sport, jer tužno ja da ovoliki grad ima samo jednog prvoligaša.

  • Kakva je Vaša vizija razvoja ove sredine, odnosno budućnosti Kruševca?

U budućnosti očekujem da u Kruševcu oživi industrija, da se otvori još neki fakultet i to bi pomoglo da mladi ostanu u svom rodnom gradu.

Očekujem i da sačuvamo zelenilo i  parkove i ako je moguće našu prelepu Bagdalu i ne dozvolimo širenje grada na tu stranu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.