četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula i „Unapredjenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“

Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula i „Unapredjenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“

Program Nacionalne službe za zapošljavanje „Moja prva plata“ traje do 30. novembra. Do sada je prijavljeno 513 kandidata, a 200 je povezano za potencijalnim poslodavci.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa i traje 9 meseci, a Nacionalna služba za zapošljavanje mladima sa srednjeom školom isplaćuje 22. 000 dok sa visokom 26. 000 dinara. Takodje uplaćuje i iznos za doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Pored ovog programa, Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula je još i „Unapredjenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“.

Projekat za cilj ima da obezbedi mladima priliku za razvijanje veština i na taj način poveća njihove šanse da pronađu odgovarajuće zaposlenje. Projekat je se realizuje sa UNICEF-om u Srbiji i Nacionalnom službom, a odvija se preko virtualne platforme.

Ovaj rad kroz praksu povoljan je mladima iz kategorije teže zapošljivih lica. Trajaće do kraja 2022. godine.

Inače, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijali Kruševac nalazi se 8. 805 nezaposlenih lica grada Kruševca, a na nivou Rasinskog Upravnog Okruga taj broj je 18. 256 lica koja nisu radno angažovana.

Povezano