petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U okviru aktivnih mera zapošljavanja ove godine najviše interesovanja za program samozapošljavanja

U okviru aktivnih mera zapošljavanja ove godine najviše interesovanja za program samozapošljavanja

U okviru aktivnih mera zapošljavanja 2021. godine najviše interesovanja imao je program Samozapošljavanja, pa je preko Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru ovogodišnjeg programa otvoreno čak 111 firmi, odnosno zbirno 180 novih poslovnih subjekata sa merama lokalnih samouprava sa teritorije Rasinskog okruga, istakao je direktor filijale u Kruševcu Predrag Marković.

I početkom naredne godine očekuje se raspisivanje konkursa za najmanje 13 aktivnih mera zapošljavanja, a u toku je treća faza projekta za pronalaženje novih radnih mesta za mlade do 30 godina, koji do sada nisu imali radnog iskustva u okviru programa „Moja prva plata“.

Ovaj program realizuje se drugu godinu za redom i interesovanje je iskazalo četiri puta više poslodavaca nego prošle godine, a prijavljenih kandidata je oko pet stotina.

Inače, brojka nezaposlenih je u stalnom padu, a i dalje su najtraženija zanimanja zanatske struge, elekto i mašinski inžinjeri i IT stručnjaci, pa otuda i određen broj lica koja žele da se prekvalifikuju u neka od traženih zanimanja, naglasio je direktor Marković.

Povezano