petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 4 m/s ZSZ
 

Završeni radovi na izgradnji puta Braljina – Trubarevo

Završeni radovi na izgradnji puta Braljina – Trubarevo

Završena je rekonstrukcija lokalnog puta Braljina – Trubarevo koji je rađen prethodnih nekoliko meseci. Radovi su počeli 11. avgusta i trebalo da traju tačno dva meseca. Rok je u međuvremenu produžen zbog nepristupačnog terena kao i usled pandemije korona virusa. Ipak put je danas predat na upotrebu meštanima Braljine, Trubareva i okolnih sela.

Za one koji budu prvi put prolazili ovim putem, možda će biti iznenađenje to što će morati da ograniče brzinu kretanja automobila na svega 30 km/h. Ova odluka donesena je zbog deonica u kojima je put nešto uži, gde su krivine su česte kao i zbog nagiba u pojedinim deonicama.

Proces unapredjenja održivog razvoja opštine Ćićevac ogleda se kroz brojne značajne projekte, a jedan od njih je i rekonstrukcija ovog puta. Gotovo čitavom svojom dužinom paralelan je u odnosu na Veliku Moravu, a u njegovoj neposrednoj blizini je i manastir Sveti Roman. Zamenik pred. opštine Ćićevac Aleksandar Šulić smatra da će ova deonica biti od koristi svim meštanima okolnih sela i time pružiti šansu seoskom turizmu.

Rekonstruisanu deonicu puta Trubarevo – Braljina čija je dužina 5.700 metara danas su obišli predstavnici Ministarstva privrede, izvođača radova i lokalne samouprave opštine Ćićevac.

Izvor: Kanal M

Povezano