ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Međunarodni privredni sajam u Tirani: Prilika za nove poslove i zajedničke programe kompanija

Međunarodni privredni sajam u Tirani: Prilika za nove poslove i zajedničke programe kompanija

Na 27. Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani, koji se održava pod sloganom „Jedan Balkan – jači Balkan“, učestvuje više od 250 kompanija iz 20 zemalja, najviše iz Turske, Grčke, Italije i Srbije.

Perspektivni sektori za veću ekonomsku saradnju Srbije i Albanije su poljoprivreda i prehrambena industrija, industrija plastike, metalska, tekstilna, i industrija nameštaja, a 27. Međunarodni sajam privrede u Tirani je odlična prilika za nove poslove i zajedničke programe kompanija, saglasni su privrednici i predstavnici poslovnih asocijacija koji učestvuju na ovoj prestižnoj regionalnoj manifestaciji. I Dejan Vukotić, direktor Agencije za osigaranje i finansiranje izvoza Srbije, ističe da je sajam u Tirani u znaku regionalne inicijative Otvoreni Balkan, sa ciljem povećanja razmene, jačanja BDP i generalno privrede tri zemlje.

Milan Pršić, iz firme Agrouniverzal, koja se bavi distribucijom i prometom poljoprivrednih mašina, navodi da je odlična organizacija na sajmu i prilika za sklapanje novih poslova, jer na jednom mestu može mnogo toga da se završi za kratko vreme.

Privrednici i predstavnici poslovnih asocijacija koji učestvuju na ovoj prestižnoj regionalnoj manifestaciji saglasni su da je Međunarodni sajam privrede u Tirani odlična prilika za nove poslove i zajedničke programe kompanija.

Povezano