nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Stalać na republičkoj smotri takmičenja sela

Stalać na republičkoj smotri takmičenja sela

U sali Doma kulture u Velikom Šiljegovcu održana je Centralna smotra Takmičenja sela Rasinskog okruga. Pobednik ovogodišnjeg Takmičenja je Mesna zajednica Stalać, koja će na republičkoj smotri predstavljati naš okrug.

U finalnoj večeri Takmičenja sela Rasinskog okruga nastupilo je pet mesnih zajednica, koje su bile najbolje na nivou Grada Kruševca i Opština Aleksandrovac, Ćićevac, Trstenik i Varvarin. Kulturno-umetnička društva iz Jasike, Velike Vrbnice, Stalaća, Velike Drenove i Orašja predstavila su se igrom, pesmom i recitacijom.

Konačnu odluku o pobedniku, petočlani žiri doneo je na osnovu ocene o izgradnji i uređenju sela, razvoju poljoprivrede, ekologije, kulture i obrazovanja i vaspitanja u proteklih godinu dana. Dodeljene su i pojedinačne diplome u svakoj od ovih kategorija, ali je najjači utisak na žiri, koji su činili predstavnici svih pet opština, ostavila Mesna zajednica Stalać.

U revijalnom delu programa nastupila su Kulturno-umetnička društva Ribarska Banja i Ćukovac iz Velikog Šiljegovca i pevači amateri. Manifestaciju su organizovali Kulturno-prosvetna zajednica Kruševac, Mesna zajednica Veliki Šiljegovac i KUD Ćukovac, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca. Medijski sponzor je Radio Televizija Kruševac.

 

Povezano