petak, 21. januar 2022.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Čekajući sneg…

Čekajući sneg…

Sutra nas očekuje oblačno i hladnog vreme sa snegom. Jutarnja temperatura oko nule, dnevna do 5 stepeni.

Za nedelju meteorolozi najavljuju oblačno i hladno vreme sa snegom, u nižim krajevima uz formiranje, a u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 0, najviša dnevna do 5 stepeni.

Slično vreme se očekuje i početkom naredbne sedmice, dakle možemo očekivati oblačno sa snegom, od utorka i sa susnežicom, ponegde i kišom. U sredu umereno i potpuno oblačno uz prestanak padavina. Zatim, do kraja iduežće nedelje, suvo, malo do umereno oblačno, sa dužim periodima sunčanog vrmena. Jutra mestimično maglovita, hladna sa slabim, ponegde i umerenim mrazem a najviša dnevna temperatura u granicama proseka.

Pritom će relativno nepovolјna biometeorološka situacija izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba su očekivani depresija, kao i bolovi u zglobovima i mišićima.

Bez obzira na vreme, savetujemo da zadržite praznično raspoloženje, imajući na umu da nam predstoji još jedna Nova godina, ona tradicionalna srpska!

Povezano