ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Obeležavanje Dana Republike Srpske: Bratislavu Gašiću Orden Njegoša prvog reda

Obeležavanje Dana Republike Srpske: Bratislavu Gašiću Orden Njegoša prvog reda

Povodom obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike, predsednica Srpske Željka Cvijanović uručila je  odlikovanja i priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima. Među njima je i Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije, koji je odlikovan Ordenom Njegoša prvog reda, za priznati javni rad i lične rezultate, zasluge u međunarodnoj saradnji, kao i doprinos u razvoju i jačanju sveukupnih odnosa između Republike Srpske i Srbije.

Odlikovanja i priznanja dodeljena su za posebne zasluge na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju, kao i zdravstvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu napretka celokupnog društva, te za poseban doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, ispoljavanju lične hrabrosti, kao i za vrhunska dostignuća kojima se sveukupno jačaju mir, stabilnost i prosperitet Republike Srpske.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se obeležava veliki jubilej za Republiku Srpsku, 30 godina života i razvoja. „Ovo je naših prvih 30 godina“, rekla je Cvijanović i istakla da je zajedništvom institucija i građana očuvan mir i da je RS napredovala. „Bilo je mnogo teških perioda, godina, ali je RS pokazala svoj kapacitet i sposobnost da ide u susret problemima i da rešava probleme koji se iznenada dese“, rekla je Cvijanovićeva. Ocenila je da je RS sazrela kao društvo, da želi da radi sve u okviru instucija i da izađe u susret potrebama građana, ali i da očuva sve što je važno iz prošlosti, dodajući da je jedna od važnih stvari današnji datum, 9. januar, kada je Republika Srpska stvorena.

 

 

 

Povezano