petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ТРАДИЦИОНАЛНИМ ЦРКВАМА И ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА КРУШЕВЦА ЗА 2022. ГОДИНУ

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ТРАДИЦИОНАЛНИМ ЦРКВАМА И ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА КРУШЕВЦА ЗА 2022. ГОДИНУ

На основу члана 32. став 6. Закона о црквама и верским заједницама (,,Сл.гласник РС“, бр.36/2006), члана 4. и члана 5. Правилника о начину, поступку и критеријумима доделе средстава црквама и верским заједницама („Сл.лист града Крушевца“бр.5/17), члана 40. Одлуке о буџету Града Крушевца за 2022.годину (,,Сл.лист града Крушевца’’ број 27/21), члана 47. Статута Града Крушевца (,,Сл. лист града Крушевца“,15/18), Закључка Комисије којим се предлаже градоначелнику расписивање Јавног Конкурса, бр.18 од 11.01.2022. године, Градоначелник града Крушевца расписује

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ТРАДИЦИОНАЛНИМ ЦРКВАМА И ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА КРУШЕВЦА ЗА 2022. ГОДИНУ

Расписује се Јавни конкурс за доделу средстава традиционалним црквама и верским заједницама на територији града Крушевца и црквама и манастирима који припадају Епархији крушевачкој, предвиђених у буџету Града Крушевца за 2022. годину. Право учешћа на конкурсу имају цркве и верске заједнице које су одређене као традиционалне Законом о црквама и верским заједницама и које делују на територији града Крушевца.

У складу са Одлуком о буџету Града Крушевца за 2022. годину, програм 13 – Развој културе и информисања, програмска активност 1201-0003, назив: унапређење система очувања и представљања културно-историјског наслеђа, верске и остале услуге у заједници функција: 840-Верске и остале услуге заједнице, позиција 140, економска класификација конта 481000, планирана су средства у износу од 12.000.000,00 динара за финансирање:

– Изградње или обнове цркава, манастира и верских објеката.
– Адаптације или реконструкције цркава, манастира и верских објеката.
– Инвестиционог и текућег одржавање цркава, манастира и верских објеката.
– Финансирање догађаја битних за верску заједницу.

Рок за реализацију пројекта је до краја 2022. године.
Конкурс, образац пријаве и конкурсна документацију могу се преузети на званичној интернет страници Града Крушевца, www.krusevac.rs.

Потребна документација :
– Образац пријаве на конкурс (образац 1)
– Потписанa изјавa подносиоца предлога пројекта,
– Изјавa у писаној форми о обезбеђивању сопственог финансирања или
суфинансирања.

Учесници на конкурсу уз пријаву и документацију подносе и пројекат који садржи:
– Одлуку цркве или верске заједнице о изградњи, адаптацији или реконструкцији
цркава, манастира и верских објеката;
– Предмер радова (за пројекте изградње, обнове и адаптације верских објеката);
– Доказ о суфинансирању ако се пројекат тако реализује;
– Детаљан опис радова на изградњи,одржавању и обнови верских објеката и рок за реализацију пројекта;
– Податке о одговорној особи за реализацију пројекта и коришћење средстава.

Давалац средстава задржава право да од учесника конкурса, по потреби, затражи додатну документацију и информације. Учесник конкурса је у обавези да пријавне формуларе попуни јасно и прецизно.

Подносилац одобреног пројекта дужан је да пре потписивања уговора отвори рачун код Управе за трезор.

Рок за подношење пријава на Конкурс је од дана објављивања на званичној интернет страници Града Крушевца – www.krusevac.rs, и на порталу регионалне Радио телевизије Крушевац (www.rtk.rs), односно од 11.01.2022. године до 26.01.2022. године, најкасније до 16,00 часова. Пријаве послате поштом морају носити жиг са датумом, најкасније 26.01.2022. године, или морају бити предате закључно са 26.01.2022. године до 15,30 часова на писарницу Градске управе града Крушевца, Газиместанска бр.1, 37000 Крушевац.

Образац пријаве на Конкурс са одговарајућом наведеном комплетном документацијом и подацима о подносиоцу пријаве предају се у затвореној коверти, лично на писарници Градске управе Крушевац или путем препоручене поште на адресу: Градска управа Крушевац – Комисија за спровођење поступка расподеле средстава за традиционалне цркве и верске заједнице, Газиместанска бр.1, 37000 Крушевац. Предња страна коверте мора да садржи следећи текст са назнаком: „Пријава на Конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама – НЕ ОТВАРАТИ’‘.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране.

Комисија по завршетку јавног конкурса разматра пристигле пријаве и саставља Извештај о спроведеном поступку и извештај доставља Градоначелнику града Крушевца у року од осам дана од закључења конкурса, ради доношења Одлуке о начину и висини расподеле средстава за традиционалне цркве и верске заједнице и за цркве и манастире који припадају Епархији крушевачкој за 2022. годину. Градоначелник ће са подносиоцима закључити уговор о финансирању реализације програма, односно пројеката.

Одлука о додели средстава се објављује на званичном сајту града Крушевца.

Након обавештења о додели средстава за 2022. годину, црква односно верска заједница ће Градској управи града Крушевца доставити број рачуна отворен код Управе за трезор на који ће се вршити пренос динарских средстава из буџета Града Крушевца.
Корисници средстава дужни су да доставе Извештај Градској управи града Крушевца о утрошку одобрених средстава, односно реализацији одобрених пројеката/програма, у року од 15 дана од дана завршетка имплементације одобреног пројекта.

У случају неблаговремене доставе Извештаја и одступања од одобреног пројекта без предходне сагласности Комисије, подносилац пројекта са којим је закључен уговор дужан је да у буџет града врати износ одобрених средстава у складу са уговором.

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.