ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U Službi za zdravstveno zbrinjavanje dece i omladine u Kruševcu povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama

U Službi za zdravstveno zbrinjavanje dece i omladine u Kruševcu povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama

U Službi za zdravstveno zbrinjavanje dece i omladine u Kruševcu poslednjih dana povećan je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali ima i onih koji se žale na stomačne tegobe.

-U ovo godišnje doba logično je da ima povećanog broja pacijenata sa simptomima sličnim prehladi ili gripu, a  kod nas je situacija uobičajena za prvu polovinu januara. Krajem prošlog meseca bilo je nešto više dece koja su se žalila na bolove u grlu, malaksalost i druge tegobe, ističe načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja u Kruševcu doktorka Gordana Aleksić.

Kada je virus korona u pitanju i njegove druge varijante pozitivnih pacijenata ima, a simptomi se razlikuju od osobe do osobe. Načelnica  Aleksić naglašava da je povećan broj pozitivnh  posledica masovnih okupljanja i da je primećen zajednički simptom,  a to je izrazita glavobolja kod onih koji su pozitivni na kovid.

Inače, savet lekara je da se i dalje pridržavamo propisanih epidemiolopških mera uz pojačanu ličnu higijenu, a vakcinacija može sprečiti širenje virusa, odnosno ublažiti simptome.

Povezano